Wanneer weet je of de dame echt is?

Internet dating simpel en handig. Je maakt in ieder geval sneller contact met een leuke dame dan in het dagelijks leven. Je besloot je in te schrijven bij een betrouwbare datingsite. Althans dat dacht je. Want je hebt achteraf niet goed opgelet of deze site wel het Keurmerk Veilig Daten heeft. Misschien wist je dat nog niet eerder en ben je er te laat achter gekomen. Het kwaad is geschied, en nu probeer je erachter te komen of deze persoon wel echt is.

De dame in kwestie zoekt allemaal uitvluchten

Je bent een paar weken verder en je hebt op zich leuke gesprekken met haar. Het begint bij je te kriebelen en je wordt nieuwsgierig. Tijd voor een kennismaking. Maar zij probeert het onderwerp te vermijden. Je vraagt je af waar dat aan ligt. Als je het zo leuk hebt met elkaar dan wil je toch graag een stapje verder? Als je erop aandringt dan voelt zij zich ongemakkelijk en zegt ze er nog niet klaar voor te zijn. Daarbij heeft ze ook geen geld om naar je toe te komen. Dat zijn dus hintjes dat zij graag wil hebben dat jij wat geld naar haar bankrekening overmaakt. Niet doen dus. Je onderbuikgevoel geeft aan dat dit niet klopt.

Tijd om actie te ondernemen

Hoe pak je dit aan? Waar moet je beginnen te zoeken of deze dame wel echt bestaat. Het is handig om het internet af te struinen. Er zijn meerdere mogelijkheden om te onderzoeken of zij ergens op internet staat. Te beginnen met haar naam en misschien heb je ook haar achternaam gekregen. Geen resultaat te vinden. Haar foto kopiëren en in google zetten en bingo! Het blijkt dus om een fotomodel te gaan uit Rusland. Je voelt je belazerd en ook opgelicht. Deze betrouwbare datingsite blijkt dus niet betrouwbaar te zijn.

Hoe kun je dit in de toekomst voorkomen

Op zoek gaan naar een betrouwbare datingsite die het Keurmerk Veilig Daten heeft. Vraag aan de dame in kwestie een foto te maken met haar hoofd in beeld en de datum van vandaag. Wat je ook kunt doen is haar uit te nodigen om te beeldbellen. Of ergens met haar op een neutrale plek af te spreken voor een kopje koffie of iets dergelijks. Dan weet je in ieder geval gelijk of jullie wel of niet een match zijn.

banner