Zo vind je een betrouwbare datingsite

Je bent al een tijd op zoek naar een leuke date of misschien wel een serieuze relatie. Maar er zijn zoveel sites. Hoe herken je een betrouwbare datingsite? Een datingsite kan er nog zo professioneel uitzien maar dat betekent nog niet dat een site betrouwbaar is. Het is beter om je wat meer erin te verdiepen om daarachter te kunnen komen.

Wat moet direct opvallen op de homepagina

Een betrouwbare datingsite heeft een logo van Keurmerk Veilig Daten en een logo van Thuiswinkel Waarborg op de homepagina staan. Niet iedere datingsite komt in aanmerking voor dit logo. Dit is omdat datingsites niet aan de eisen kunnen voldoen.

Wat zijn de eisen om het Keurmerk Veilig Daten te krijgen

De consumentenbond gaan diverse datingsites langs om te controleren op echtheid en er worden onderling ook afspraken gemaakt. Wat komt er dan precies ter sprake? Onderwerpen zoals veiligheid en duidelijkheid en of de website een heldere opzet heeft en eventuele abonnementskosten. De datingsite dient een helpdesk te hebben waar mensen terecht kunnen met vragen of klachten.

Wat doet een datingsite om nep profielen te weren

Ieder persoon die zich aanmeldt op een betrouwbare datingsite wordt handmatig gescreend. Er bestaat een kleine kans dat een nep profiel erin slaagt om zich aan te melden want honderd procent zekerheid heb je niet tussen vele aanmeldingen.

Hoe kun je jezelf hiertegen beschermen

Door direct een melding te maken bij de helpdesk. Zij kunnen nepprofielen blokkeren en verwijderen van hun site. Dat houdt in dat profielen die nep zijn of mensen die je geld afhandig willen maken zich niet meer kunnen registreren. Jij kunt diegene ook per direct blokkeren. Ook als je een naar gevoel hebt bij een bepaalde persoon. Geef dus niet meteen je adres aan iemand waarbij je wel een goed gevoel bij krijgt. Tip: ga niet gelijk foto’s uitwisselen en scherm deze af voor je eigen veiligheid. Ben je niet tevreden over de site dan kun je heel makkelijk zelf je profiel verwijderen.

Wat gebeurt er met je gegevens als jij je geregistreerd hebt

Je kunt ervan uitgaan dat je gegevens nooit aan derden worden vrijgegeven. Mocht dit wel het geval zijn dan kun je een klacht indienen bij de Algemeen verordening gegevensbescherming. Zij nemen dan contact met de datingsite om verhaal te halen. In het ergste geval lopen zij het risico om een boete te krijgen.

banner